ƏSas heyvanlar Porsuq: xüsusiyyətləri, yaşayış yeri və davranışı

Porsuq: xüsusiyyətləri, yaşayış yeri və davranışı

heyvanlar  : Porsuq: xüsusiyyətləri, yaşayış yeri və davranışı

Milyonlarla il yaşadı və gecə vərdişləri var; tam olaraq adətləri və mağaralarda yaşadıqları üçün inkişaf etməmiş görmə qabiliyyətinə malik olduqları üçün yüksək inkişaf etmiş eşitmə və xüsusilə qoxu duyğularına sahibdirlər

Müəllif Yamila, 29 Mart 2018

Son yeniləmə: 29 Mart 2018

"Tasugo " olaraq da bilinir, uzun boylu ağzı və ağ-qara üzü ilə xarakterizə olunan orta ölçülü ətyeyən məməlidir. Bu yazıda sizə porsuq, onun adətləri, davranışları və yaşayış yeri haqqında məlumat verəcəyik.

Porsuq xüsusiyyətləri

Güclü quruluş, qısa quyruğu və hündür boydan daha uzun bədəni, porsuqun uzanmış, üçbucaqlı başı var və uzunluğu təxminən 80 santimetr ola bilər və maksimum 15 kilo ağırlığında.

Porsuqun ayaqları çox qısadır, eyni zamanda olduqca güclüdür, xüsusən də əvvəlkilər. Ağız tez hərəkət edir və heç bir problem olmadan çuxur açmaq və qalmaq qabiliyyətinə malikdir.

Kürkə gəldikdə, onu boz və ya tünd qara arxaya 'bölə bilərik'; qara qarın və ayaqları və iki qalın uzunlamasına qara zolaqlı ağ baş. Həm qulaqların kənarı, həm də quyruğun ucu ağ rəngdədir.

Hər yaz yumşaqlığı ilə tanınan çoxlu miqdarda saç tökülür. Fırçalar, fırçalar və təraş fırçaları üçün istifadə edilə bilər.

Porsuqun yaşayış yeri və qidalanması

Bu heyvan yarı quraq və yüksək dağlıq ərazilərə, bəzi bitki örtüyü olan meşələrə, lakin yem tapa biləcəyi boşluqlara və çəmənliklərə üstünlük verir: əsasən qurdlar, böcəklər və meyvələr, hər şeyə rəğmən arı, kiçik sürünənlər, qarğıdalı, leş, tərəvəz və onurğasızları daxil edə bilər.

Porsuq qədim bir növdür; Planetimizin milyonlarla ildir yaşadığı və Pireneylərə qədər İber yarımadasında çox əhəmiyyətli bir alt növə sahib olduğuna inanılır. Şimal Skandinaviya istisna olmaqla, ümumiyyətlə Avropada rast gəlinir.

Porsuq davranışı və çoxalması

Gecə vərdişləri var, alacakaranlıqda çıxır və gün ərzində müşahidə etmək çox çətindir. Nisbətən yaxşı üzür və ağaclara dırmaşa bilir, baxmayaraq ki, bacarığı, şübhəsiz ki, sürətli qaçmaqdır. Təhlükə hiss etdikdə və ya hansısa təhlükəni algıladıqda güclü fəryadlar yayır.

Porsuqların görmə qabiliyyəti çox inkişaf etməmişdir, çünki onlar mağarada yaşamağa və ya gecə gəzməyə alışmışlar. Bu hissi əvəz etmək üçün, çox təsirli bir qulağa və xüsusən də qoxuya malikdir.

Yarısı böyüklər olan 2 ilə 12 arasında qrup halında yaşayan çox ünsiyyətcil bir heyvandır. Bir -birləri ilə oynamağı və bədən gigiyenası ilə kömək etməyi sevirlər.

Təxminən iyirmiyə yaxın nümunə də tapıldı, kim özləri tərəfindən qazılan yeraltı "porsuqlarda " birlikdə yaşayırlar və bu, böyük ölçülərə malik ola bilər, habelə fərqli mühitlər: hündürlüyü 4 metrə qədər olan əsas kamera, ventilyasiya kanalları (təmiz hava almaq üçün) və egzoz kanalları (daşqın və ya təhlükə olduqda çölə çıxmaq), tualet (defekasiya etmək) və beşik (gənc nümunələri qorumaq üçün) ).

Qadınlar yuvada kişilərə nisbətən daha uzun müddət qalırlar və əlavə olaraq ümumiyyətlə ömürləri boyu doğulduqları yuvada qalırlar.

Sosial təşkilat dominant bir kişi və qadından və tabeliyində olan nəsillərindən ibarətdir. Digər qadınlar əsas kişi ilə öyünə bilirlər, ancaq övlad dünyaya gətirə bilən tək qadındır.

Çiftleşme yaz və yaz arasında baş verir və cütləşmə təxminən 90 dəqiqə davam edir. Dişi, döllənmiş yumurtanı bir neçə ay 'saxlamaq ' qabiliyyətinə malikdir. Hamiləlik 65 gün davam edir və hər bir zibil doğulduqda bədənində ağ tüklü və başında qara saçlarla örtülmüş iki ilə altı körpədən ibarət ola bilər.

Üç ay ana südü ilə qidalanırlar, bu dövrdə ananın yuvadan çətinliklə çıxır; kişi cavanlara qayğı göstərmir. Bu mərhələdən sonra gənclər ana baxımı almaq üçün eyni otaqda qalırlar.

Kateqoriya:
Ayın qar altında olan videosu düşündüyünüz kimi deyil
Çin təpələri: qayğı, xüsusiyyətlər və maraqlar