ƏSas heyvanlar Clark'ın Ceyran Habitat

Clark'ın Ceyran Habitat

heyvanlar  : Clark'ın Ceyran Habitat

Cinsinə daxil olan yeganə növdür. Bu gün sizə Somali və Efiopiya mənzərələrində yaşayan Clark ceyranı haqqında daha çox məlumat verəcəyik.

Biotexnolog tərəfindən yazılmış və təsdiqlənmişdir Alejandro Rodriguez 08 aprel, 2019 tarixində.

Son yeniləmə: 08 aprel 2019

Söz mövzusu heyvan Afrika buynuzundan olan nadir bir nümunədir: Clark ceyranından başqa heç kim. Onun xüsusiyyətləri və yaşayış yeri haqqında daha çox məlumat əldə etmək istəyirsinizsə, bu yazını qaçırmayın.

Ümumi xüsusiyyətlər

Bu nadir məməli (Ammodorcas clarkei) tək bir cinsə aiddir. Mövcud olan yeganə növdür və hazırda heç bir alt növ təsvir edilməmişdir. Clark ceyranı ilk dəfə İngilis zooloqu Michael Oldfield Thomas tərəfindən təsvir edilmişdir.

Məməlilər içərisində təsnifatından danışsaq, Bovidae ailəsinə və daha konkret olaraq Antilopin alt ailəsinə aid olduğunu qeyd etmək lazımdır. İndiyə qədər təsvir edilən bütün antilop və ceyran növləri bu ailəyə aiddir.

Clark ceyranı olduğundan onun morfologiyası özünəməxsusdur həm ayaqlarının, həm də boynunun uzunluğu və incəliyi ilə xarakterizə olunur. Bir fərdin orta boyu təxminən 80 santimetr, təxmini çəkisi 22 ilə 35 kiloqram arasındadır. Açıq rəngli bəzi alt bölgələr və kəmərlər istisna olmaqla, paltosunda boz-qəhvəyi rəng nümunəsi üstünlük təşkil edir.

Mənbə: // statik.təbiətşünas.təşkilat

Bu ceyranda önə çıxan bir xüsusiyyət uzun quyruğudur, 35 santimetrə qədər ölçə bilən və ümumiyyətlə sürətlə hərəkət edərkən dik vəziyyətdə saxlanılır. Qısa və irəli əyilmiş buynuzlar bu növün kişilərinin müstəsna xüsusiyyətidir.

Clark ceyranının yaşayış yeri nədir?

Bu heyvanlar üçün üstünlük verilən yaşayış yeri varsa, səpələnmiş tikan kollarının üstünlük təşkil etdiyi qumlu sahələrdir. Clark ceyranı bu torpaqlara üstünlük verir və daşlı torpaqlardan çəkinir.

Bu növün qidalanması üçün lazım olanı tapdığı bu mühitdədir: tumurcuqlar, yaşıl yarpaqlar və həmişəyaşıl çalılar. Yağışlı mövsümdə pəhrizlərini tapdıqları ot tumurcuqları ilə tamamlayırlar. Ən yaxşı tumurcuqlara çatmaq üçün bu ceyranlar arxa ayaqları üzərində dayanırlar.

Mənbə: // www.vəhşi heyvanlar.xalis /

Bu heyvanların təbii yaşayış yerlərində meydana gətirdikləri sürülər kiçikdir və normalda beş üzvdən çox olmamalarıdır. Qadınlar gəncləri qidalandırır və qoruyarkən, kişilər patrul etmək və ərazini işarələməkdən məsuldur.

Dağıtım və konservasiya

Çox keçməmiş Clark ceyranı Efiopiya və Somalinin quraq bölgələrində məskunlaşmışdı. Yavaş -yavaş, quraqlıq, overhunting və habitat deqradasiyası əhalini azaldır çox aşağı səviyyədə.

Ən çətin növlərdən biri olmasına baxmayaraq, populyasiya sıxlığı azalmağa davam edir. Və əlavə etmək lazımdır ki, əsirlikdə heç bir nümunə yoxdur. Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Birliyi bu növləri "həssas " olaraq siyahıya alır.

Kateqoriya:
Pişiklər düyü yeyə bilər?
Baytar akupunkturu