ƏSas indikiBal porsuğu: anlaşılmazlıq ilə vəhşilik arasında

Bal porsuğu: anlaşılmazlıq ilə vəhşilik arasında

indiki : Bal porsuğu: anlaşılmazlıq ilə vəhşilik arasında

Bal porsuğu, davranışı haqqında bir çox miflərlə əhatə olunmuşdur. Təhdid edildikdə olduqca aqressiv ola bilən cəsarətli bir varlıqdır, lakin təbiəti tək və utancaqdır.

Yazılmış və biokimya ilə təsdiq edilmişdir Luz Eduviges Tomas-Romero 08 May, 2020 tarixində.

Son yeniləmə: 08 May, 2020

Bal porsuğu (Mellivora capensis) mustelidae və ya siçovul ailəsinə aiddir. Bu ətyeyənlər qrupu çoxsaylıdır və digərləri arasında sünbüllər, qayıqlar, minklər və qurdlar var. Bu mehriban heyvan haqqında daha çox bilmək istəyirsinizsə, oxumağa davam etməyinizi tövsiyə edirik.

Bal porsuqunu necə müəyyənləşdirmək olar?

Bu mustelid ailəsinin ən böyük növlərindən biridir. Yetkinin bədən uzunluğu 60-70 santimetr, çəkisi 8-12 kiloqramdır. Bundan əlavə, qadınlar kişilərdən daha kiçik olduğu üçün nəzərə çarpan bir cinsi dimorfizm nümayiş etdirir.

Palto rənginə görə, bədənin alt yarısı qara, üstü parlaq boz və ya ağdır. Daha açıq rəng bədənin arxasından aşağı axır və quyruğun dibində dayanır. Bal porsuqlarının çox qalın və boş dərisi var ki, bu da bir yırtıcının onları tutmasını əngəlləyir, daha böyük bir bucaq altında manevr etməyə və beləliklə təcavüzçünü dişləməyə imkan verir.

Əlavə olaraq böyük bir kəllə sümüyü, kiçik gözləri və əzələli boyun və çiyinləri var. Çox iri pəncələri olan güclü və geniş ön ayaqları var yırtıcılara hücum etmək və bal pətəklərinə basqın etmək üçün faydalıdır.

Bal porsuğunun yaşayış yeri və coğrafi bölgüsü

Bal porsuğu tez -tez digər heyvanlar tərəfindən, məsələn, qarışqa yeyənlər tərəfindən tərk edilmiş yuvaları tutur. Bu növ, Saharaaltı Afrikanın çox hissəsini, Hindistan yarımadasını və Qərbi Asiya Türkmənistan, Özbəkistan, Qazaxıstan və Əfqanıstanı əhatə edən geniş bir coğrafi ərazidə yayılmışdır. Sahara səhrasının inanılmaz quru bölgələrində tapılmadı nə də Aralıq dənizi sahili boyunca.

Onun iştirakı gəmirici zərərvericilərlə mübarizə ilə əlaqədardır

Bal porsuqlarının pətək basmaq vərdişlərinə görə adlandırılsa da, əsasən gəmiriciləri ovladıqlarını bilmək vacibdir. Sürünənlər və böcək sürfələri də yeyirlər, ara -sıra antilop buzovları, çita balaları və qartal balalarını tutmaqla yanaşı.

Tutduğu sürünənlər arasında bir çoxu ilan və Cape kobrası da daxil olmaqla zəhərli yırtıcılardır. Əslində, bal porsuğunun ömrü boyu zəhərə qarşı bəzi toxunulmazlıq inkişaf etdirdiyinə inanılır, baxmayaraq ki, dəqiq fizioloji mexanizmi hələ sübut edilməmişdir.

Bal porsuğu problemli bir heyvandır?

Dünyanın ən aqressiv heyvanlarından biri kimi tanınmasına baxmayaraq, bal porsuqları problemdən qaçmağa çalışır. İlk seçimləri qaçmaqdır və aslanların və bəbirlərin təzə izlərini iylədikdən sonra çuxurdan qaçdıqları görülüb. Ancaq təhlükə hiss etdikləri zaman, bədnam vəhşiliklə özünü müdafiə etməkdən çəkinməyəcək.

Bal porsuqları ümumiyyətlə yalnız yırtıcılara təəccübləndikdə hücum edir, bu da qazma zamanı baş verir. Bu, görmə qabiliyyətinin zəif olması və burunları yerdə qalması səbəbindən baş verir.

Qorxduqda, anal bezlərindən güclü bir qoxu buraxaraq, özünü yelləyərək və saçlarını qaldıraraq ayağa qalxaraq təcavüzkarlarına tərəf qaçırlar. Bu zaman yüksək bir "cırıltı" səsi çıxır. Bu ümumiyyətlə yırtıcıları qorxudur.

Ətirdən müdafiə

Bal porsuğunun anusda iki böyük qoxu vəzisi var və onların ərazisinin işarələnməsində rol oynadığı bilinir. Daha nə var, təhdid edildikdə müdafiə mexanizmi kimi çıxış edir.

Bal porsuqları tənha və köçəridir. Kişilərin, çuxurların yaxınlığında olduğunu digər heyvanlara göstərmək üçün sidik və ya anal qoxu bezləri ilə işarələmək vərdişləri var.

Digər davranışlar

Bal porsuqları əsasən gecələrdir, lakin müşahidə edilmişdir soyuq və quraq aylarda gündüz fəaliyyətinə keçin. Tək heyvanlar olsalar da, bir dişi və balası birlikdə qidalanır. Çiftleşme mövsümündə cüt -cüt ov edə bilərlər.

Kateqoriya:
Ayın qar altında olan videosu düşündüyünüz kimi deyil
Çin təpələri: qayğı, xüsusiyyətlər və maraqlar