ƏSas heyvanlar Kral akbabası: yaşayış yeri və xüsusiyyətləri

Kral akbabası: yaşayış yeri və xüsusiyyətləri

heyvanlar  : Kral akbabası: yaşayış yeri və xüsusiyyətləri

Kral akbabası, Cənubi Amerikanın əzəmətli bir quşudur, vəhşi təbiətdəki davranışlarının çoxu hələ də bilinmir. Bu möhtəşəm heyvanın bütün maraqlarını bilmək üçün oxumağa davam edin.

Bioloq tərəfindən yazılmış və təsdiqlənmişdir Rachel Rubio Sotos 12 avqust 2021 -ci ildə.

Son yeniləmə: 12 avqust 2021

Kral akbabası (Sarcoramphus papa), 7 Amerika növünü əhatə edən və Cathartidae ailəsinə aid olan Yeni Dünya akbabalarından biridir. Yerləşdiyi ərazidən asılı olaraq bir neçə ad alır: "kral jote ", "kral kondoru ", "kral çılğınlığı " və "kral gallinazo " ən çox istifadə olunanlardan biridir. İkonik bir quş olsa da, davranışları haqqında çox şey bilinmir.

Bu quş ağ lələkləri və gözəl baş rəngi ilə digər quşlardan fərqlənir. Bu fantastik və gözəl növ haqqında daha çox bilmək istəyirsinizsə, oxumağa davam etməyinizi tövsiyə edirik.

Kral tülkülərinin yaşayış yeri

Kral ağacı Amerika qitəsində yayılmışdır, Meksikadan Argentinanın şimalına qədər. Adətən tropik ovalıq meşələrində və ya uğursuz olsa da, bu meşələrin yaxınlığındakı savannalarda və çəmənliklərdə yaşayır.

Su axınları ilə yaxından əlaqəli quşlardır, çünki digər tırtıllardan fərqli olaraq bol miqdarda içməli və lələklərini baxım etmək üçün istifadə etməlidirlər. Bu səbəbdən həmişə çay yatağına və ya göllərə yaxındırlar. Dəniz səviyyəsindən 1200 metrə qədər olan ərazilərdə fəaliyyətlərini həyata keçirirlər və dəqiq yaşayış yerləri bilinməsə də, ağacların dincəlmək üçün istifadə etdiklərinə inanılır.

Fiziki xüsusiyyətlər

Kral akbabası möhtəşəm rənglənməsi ilə digərlərindən fərqlənir. Çox vaxt ağ tüyləri var (yetkin olduqda), qara qanad ucları və quyruğu ilə. Yetkin nümunələrin qanadları 200 santimetrə qədər, açıq qanadlı və ümumi uzunluğu 70-80 santimetr ola bilər.

Başında lələk yoxdur və keçəldir (lələklərin qida qalıqları ilə ləkələnməməsinə imkan verir, beləliklə xəstəliklərin qarşısını alır) və bol rəngi ilə də seçilir. Bu quşun gaga ətrafında qırmızı və narıncı cərgələr və ətli papillalar var və iris ağ, qırmızı orbital üzüklədir.

Cathartiformes qrupu içərisində digər tırtıllardan daha güclü olan gaga ilə seçilir. Ayaqları qara rəngdədir və çox inkişaf etməmiş pençələri yoxdur. Yetkinlik yaşına çatmayanların tünd qəhvəyi lələkləri var və bu, yetkin tüklərə sahib olduqları altıncı ildir.

Bu cinsdə cinsi dimorfizm minimaldır, çünki kişi və qadın praktiki olaraq fərqlənmir.

Növlərin davranışı

Vəhşi təbiətdəki kral tulağının davranışı haqqında çox şey məlum deyil. Bu məlumdur onlar tək heyvanlardır və böyük qruplarda toplaşmırlar. Digər tərəfdən, onlar köçəri quşlar deyillər və il boyu eyni ərazidə qalırlar.

Yetkin nümunələr, vaxtlarının çox hissəsini ağacların üstündə və ya yemək axtararaq uçmaqda keçirirlər. Böyük quşlar olduqları üçün sürüşmək üçün hava axınlarına ehtiyacları var və uçarkən qanadlarını praktiki olaraq tərpətmirlər.

Mümkün bir döyüş halında geri çəkilməyə meylli olduqları üçün çox aqressiv tırtıllar deyillər. Əlavə olaraq qeyd etmək lazımdır ki, bu quşların urohidrozu həyata keçirmək üçün su kanallarına yaxın olması lazımdır. Bu mexanizm, mayelərin buxarlanma qabiliyyətindən istifadə etdikləri üçün məməlilərin tərləməsinə bənzəyir.

Kral tülkü yemi

Əksər qohumlarından fərqli olaraq, kral akbabasının yaxşı qoxu hissi yoxdur. Yemək axtarmaq üçün, cəsədin yerini göstərəcək digər zibil axtaranlar, görmə ilə idarə olunur. Bu kiçik quşların bir çoxunun, günəşdə parlayan lələkləri var ki, bu da onları görməyi asanlaşdırır.

Bir karkas tapdıqda, digər quşlar uzaqlaşır, çünki kral tülbüsünün heyvanların sərt dərisini açmağa imkan verən daha güclü bir gaga var. Ən çətin hissələrini yeməyə meyllidir, karkas və kumaşın ən çətin sahələri kimi, buna görə də parçalanma proseslərində əsas quşlardır.

Bundan əlavə, demək olar ki, yalnız zibilçi bir pəhriz təqdim etsələr də bunu göstərən məqalələr var, Bəzi canlı yırtıcıları ovladıqları və meyvələrlə qidalandıqları görüldü. Bu quşlar ara -sıra moriche xurma (Mauritia flexuosa) və guarumo (C) meyvələri ilə qidalanırlar. insignis).

Kral tulağının çoxalması

Vəhşi təbiətdəki kral tülkülərinin çoxalma davranışları haqqında çox az şey məlumdur. Hələlik bilinən az şey bu heyvanların ağac oyuqlarında yuva qurmasıdır, torpaq səviyyəsində və öz -özünə yuva qurmayan qayalı divarlar və ya kollar. Adətən tək yumurta qoyurlar və inkubasiya hər iki valideyn tərəfindən aparılır.

Digər tərəfdən, onların təkarvadlı heyvanlar olduğuna və əsirlikdə dişi ilə kişinin birgə səslər, nəfəs aldıqları və qışqırdıqları mükəmməl bir görüş qurduqlarına inanılır. Yumurta ümumiyyətlə 60 gün inkubasiya müddətinə malikdir və toyuq doğulduqdan sonra hər iki valideyn tərəfindən qidalanır.

Cücə aşağı örtülü olaraq doğulur və 3 ayda tamamilə tüklüdür. Cücələr böyüdükcə yuvadan daha da uzaqlaşır və 18 aylıqda yetkin tüklərini inkişaf etdirməyə başlayırlar. Böyüməsini tamamlayana qədər ümumiyyətlə valideynlərinə yaxındırlar.

Qoruma vəziyyəti

Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Birliyi (IUCN) tərəfindən qiymətləndirilən növlərin Qırmızı Siyahısına görə, kral tülkü ən az narahat vəziyyətdədir. İndi coğrafi bölgədən asılı olaraq Meksika bölgəsində olduğu kimi yox olma təhlükəsi ilə üzləşə bilər.

Bu növün əsas təhdidləri yaşayış mühitinin pozulması və parçalanması, zəhərli və ya zəhərli maddələrlə zəhərlənmələr (ya yemlər, güllələr və ya aqrokimyəvi maddələr ilə) və elektrik xətləri və külək təsərrüfatları ilə toqquşmalardır. Ümumi əhali tendensiyası azaldığından onu nəyin bahasına olursa olsun qorumaq lazımdır.

İndi bu quşlar haqqında bir az daha çox bildiyimizə görə, onların ekosistemdəki rolunu xatırlamaq vacibdir, çünki cəsədləri yox edərək xəstəliklərin yayılmasının qarşısını alır və orqanik maddələrin ətraf mühitə təkrar dövr etməsinə imkan verirlər. Gələcəkdə dəmirin qorunması planlarını qurmaq üçün bu növ haqqında daha çox bilmək lazımdır.

Kateqoriya:
Zəhər Dart Qurbağaları
Akvaterrarium hazırlamaq üçün məsləhətlər